26 Şubat 2021 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı 8.464.587 kişiye ulaştı.
7,4712
9,0553
415,53
İspanyol ilaç firması PharmaMar’ın yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı geliştirdiği ilacın hayvanlar üzerindeki denemesinde yüzde 99 başarı elde edildiği açıklandı.
Bilim dergisi Science’da yayımlanan makalede, Covid-19 bulaşan hayvanların, Aplidin (plitidepsin) adlı ilaç verilerek incelendiği belirtildi.
YÜZDE 99’LUK BAŞARI SAĞLANDI
Makalede, hayvanların akciğerlerindeki Covid-19 virüslerinde söz konusu ilaç sayesinde yüzde 99’luk azalma olduğu kaydedildi.
Başlangıçta kanser tedavileri için tasarlanan ilacın alınan sonuçlardan sonra klinik denemelerde 3. aşamaya geçeceği ve Covid-19’un tedavisi için klinik çalışmalarının genişletilebileceği ifade edildi.
İlacın, insan hücrelerinde bulunan eEF1A proteinini bloke ederek çalıştığı ve Covid-19’a karşı antiviral etkisinin olduğu bildirildi.
Türkiye’de vaka sayıları artıyor! Bakan Koca uyardı!
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.