Beşiktaş escort Etiler escort Nişantaşı escort
Sancaktepe escort Zeytinburnu escort Antalya escort Ankara escort Avrupa yakası escort Denizli escort Kocaeli escort Merter escort Nişantaşo escort Levent escort Çapa escort Etiler escort Mecidiyeköy escort Taksim escort Beşiktaş escort Bakırköy escort Bahçeşehir escort Esenyurt escort Avcılar escort Avrupa yakası escort bayan Beykoz escort Üsküdar escort Göztepe escort Erenköy escort Suadiye escort Kurtköy escort Tuzla escort Bostancı escort Ümraniye escort Pendik escort Kadıköy escort Kartal escort Ataşehir escort Anadolu yakası escort Bodrum escort Konya escort Muğla escort Malatya escort Gaziantep escort Eskişehir escort Ankara escort İstanbul escort Kayseri escort Adana escort Şirinevler escort Halkalı escort Marmaris escort Fethiye escort Sarıyer escort Maltepe escort Fatih escort Çekmeköy escort Beylikdüzü escort Başakşehir escort Ataköy escort Alanya escort Samsun escort Muğla escort İzmir escort Diyarbakır escort Bursa escort Antalya escort İstanbul escort Göztepe escort Gaziantep escort Adana escort Adana escort Anadolu yakası escort Ankara escort İstanbul escort Ataşehir escort Avcılar escort Avrupa yakası escort Bağcılar escort Bahçeşehir escort Bahçeşehir escort Beşiktaş escort Beykoz escort Bodrum escort Bostancı escort Bursa escort Eskişehir escort Gaziosmanpaşa escort Kadıköy escort Kartal escort Kocaeli escort Konya escort Konya escort Konya escort bayan Malatya escort Pendik escort Şirinevler escort Taksim escort Ümraniye escort Adana escort Antalya escort Bursa escort İzmir escort Bodrum escort Eskişehir escort Konya escort İzmir escort Beylikdüzü escort Kayseri escort İzmir escort Pendik escort Eskişehir escort İstanbul escort escort Fatih escort Antalya escort escort bayan Samsun escort İstanbul escort Bursa escort Antalya escort bayan Antalya bayan escort Antalya escortlar Adana escort Bursa escort İzmir escort Diyarbakır escort Maltepe escort Çekmeköy escort Beylikdüzü escort Şirinevler escort Ataköy escort Halkalı escort İstanbul escort Şişli escort Kayseri escort Antalya escort Mersin escort Mersin escort Mersin escort Şişli escort Mersin escort Kayseri escort
04 Nisan 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
38,0059
42,0769
3.803,38
CHP Ekonomi Masası heyeti, Giresun Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıda, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları, sanayi kuruluşları ve esnaf temsilcileriyle bir araya geldi.
Toplantıda konuşan Öztrak, Türkiye’yi ellerinden geldiğince karış karış dolaşmaya çalıştıklarını, Giresun’un, yıl başından bu yana ziyaret ettikleri 23. il olduğunu söyledi.
Öztrak, Türkiye’nin genç nüfusunun büyük avantaj olduğuna vurgu yaparak, “Hala daha demokrafik fırsat penceresi bu ülke için açık. 2030’a kadar da açık kalacak. Yani bakarak çalışabilecek nüfus, bakılması gereken nüfustan daha hızlı artıyor. Tam o yaşlanma noktasına doğru dönmedik. Bu nüfusa iş verebildiğiniz zaman büyüyorsunuz. Zenginleşiyorsunuz. Ama biz yeni nüfusa, özellikle de gençlere iş vermekte çok zorlanıyoruz, veremiyoruz.” diye konuştu.
Faik Öztrak, Türkiye’nin, AB pazarına ulaşması için, AB’nin uzlaşmaya vardığı yeşil mutabakata mutlaka uyum sağlanması gerektiğini dile getirdi.
Öztrak, “Bu çerçevede Paris İklim Anlaşması’nı da ‘öyleydi, böyleydi’ demeden tüm dünyanın imzaladığı gibi imzalamamız lazım. Yoksa bunun maliyeti çok yüksek olacak. Bakın bütün dünya şimdi yeşil tahvildi, şuydu buydu, bunun peşinde. Yani, normal bir tahvil faizi ile yeşil tahvil faizi arasında fark olacak. Yeşil tahviller daha ucuz olacak. Eğer daha ucuz para kullanmak istiyorsak, bu yeşil meselesini çözmemiz lazım. Doğanın yeşili, doların yeşili demek olmaya başladı artık.” ifadesini kullandı.
“Ciddi bir yapısal değişime ihtiyaç var. Dört sütun üzerine inşa edilmiş bir stratejiyi, üç yeni ile uygulamamız lazım.” diyen Öztrak, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yeni kurallar, yeni kurumlar, yeni kadrolar. Yeniler bunlar. Strateji nedir peki? Hukuk devleti ve demokrasiyi yeniden güçlendireceğiz. Bunun için en önemlisi güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek gerekiyor. Çünkü, tek adam rejimlerinde istişare olmadığını gördük. Hatta, biz bu anayasa değişikliği sürecinde bütün dünyada tek adam rejimleri ve gelişmişlik arasındaki ilişkiyi ortaya koyan bir takım rakamları da söylemiştik. Baktığınız zaman tek adam rejimleri gelişmeyi sağlamıyor. Gelişmiş ekonomiler arasında, ilk 10 ekonomi arasında, parlamenter rejimle yönetilmeyen, tek adam rejimi ile yönetilen hiçbir ülke yok. Aşağı doğru baktığınız zaman da en kötü ekonomiler içinde de 10 ekonomide parlamenter demokrasi yok. Tek adam rejimi var. Dolayısıyla süratle bu cebimizi boşaltan tek adam rejiminden vazgeçmek durumundayız.”
Borçlanan değil, üreten Türkiye olunması gerektiğini belirten Öztrak, “Döviz kazandıran faaliyetlere yönelmemiz gerekiyor. Dijital ve yeşil ekonominin sunduğu yeni fırsatları kullanmamız gerekiyor. Eğitim politikasını paydaşlarla berabere yeniden düzenlememiz ve sanayimizin ihtiyaç duyduğu iş gücünü yetiştirmemiz gerekiyor.” görüşünü paylaştı.
İzlenen bütün politikaların sürdürülebilir, para politikasının ise enflasyona yol açmaması gerektiğini vurgulayan Öztrak, “Maliye politikası ülkeyi borca batırmamalı. Yatırım politikası çevreyi tahrip etmemeli. Biz, şunu iddia ediyoruz. Daha önce krizleri yönetmiş, Türkiye’yi düze çıkartmış kadrolar bizde. Bu kadrolarla, 2001’de 5,8 daralan bir ekonomiyi 2002’de yüzde 6,4 büyütebildik. Bu ekonomiyi bugün içerisine düştüğü sıkıntıdan biz çıkarırız.” değerlendirmesinde bulundu.
CHP Ekonomi Masası heyeti, meslek odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları, sanayi kuruluşları ve esnaf temsilcileriyle basına kapalı toplantı gerçekleştirdi.
Heyet, daha sonra Gazi Caddesi ile Sanayi Sitesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek, sorunlarını ve taleplerini dinledi.
Bakan Pakdemirli: Tabiat Parkı sayısı 16’dan 256’ya çıkarıldı